maanantai 4. kesäkuuta 2012

Hihhei!

Silmälääkärissä käyty, taas kerran. Ei solumuutoksia tai -kuolemia!!! JEE!!! Eli silmälasiton elämä edessä elokuun lopusta alkaen, kunnes ikänäkö pakottaa ottamaan pluslasit käyttöön. Joskus 40 vuoden päästä, toivottavasti...
Eli miehän sain ensimmäiset lasit 5-vuotiaana kevyen -7 vahvuuksilla. Eli sokeampi kuin lepakko ilman kaikuluotauskykyä. Kas kummaa, opin lukemaan alta kuukaudessa lasien saamisen jälkeen...
Pikkuhiljaa näkö vuosien mittaan huononi, lukemisen ja muun tarkat katselutyön ehkä asiaa avittaessa, kunnes tämän vuoden alussa luvut olivat -16 ja -19. Plus pilkku jotain.
Pääsiäisen jälkeen minulle tehtiin Cachet-linssileikkaus , molempiin silmiin vajaan viikon väliajoilla. Luvut humpsahtivat -0,75 ja -2,5. Eli ilman laseja näen lukea ja neuloa. Minulla on kuitenkin silmäaseman lainalasit, koska ns. teräväpiirto on kuitenkin mukava olla. Ja uskaltaa ajaa autoa, silloin kuin sellainen lainassa on.
Elokuun loppupuolella leikataan vielä laser-leikkauksella loputkin miinukset vekspoishuis, joten loppuelämä ilman apuvälineitä odottaa.

Eli ei enää ikinä tätä...

...eikä tätä....

..vaan tätä.


1 kommentti:

  1. Onnitteluni. Itsellänikin oli miinusta ja hajataittoo ihan riesaksi asti mutta leikkauksen jälkeen tässä on jo pian vuosi nähty mainiosti. Ja toipuminen oli tosi nopeeta. Tosin silmälasien käyttäjän identiteetti ei sinne laserin käsisittelyyn jäänykkään. Montakohan kertaa sitä nosti olemattomia lasejaan, enkä ymmärrä miksi.

    VastaaPoista