keskiviikko 18. joulukuuta 2013

24 jouluista kysymystä

Eyeshadow and Flame-blogin Ilona vastasi sivullaan jouluiseen kyselyyn, ja päätin ideapihistelyyn taipuvaisena sosialisoida kysymykset myös omaan huomaani.1. Parasta joulussa? Perhe. Rauha. Ruoka. Okei, on ne lahjatkin kivoja.

2. Joulumusiikkisi? Hiljaisuus. Jos jotain on pakko soittaa, niin Tonttu. Vaikka se ei teknisesti ottaen olekaan joululaulu.

3. Tykkäätkö katsella jouluelokuvia? Millaisia? Typykän lemppari on Joulupukki ja noitarumpu, jota myös äiti katsoo mielellään. Lumiukko kuuluu aattoon.

4. Jouluherkkusi? Rosolli. Voisin elää sillä. Luumutortut.

5. Mitä ehdottomasti pitää olla jouluaterialla? Rosollia kermaviilillä. Imellettyä perunalaatikkoa. Lanttulaatikkoa. Äidin tekemää luumurahkaa, josta isosiskoni eräänä vuonna tunnusti nähneensä ennen joulua unta :)

6. Koska joulukoristeet pääsee kotiasi koristamaan? Joskus joulukuun aikana. Tänä vuonna vasta kolmantena adventtina, koska kalenteri pääsi vähän karkaamaan.

7. Joulu kotona vai jossain muualla? Aatto isovanhemmilla. Aina. Joulupäivät kotona oman pienen perheen kanssa.

8. Itse tehdyt lahjat vai kaupasta ostetut vai molempia? Sekäettä. Teen vuoden aikana villasukkia lahjaksi, mutta joka vuosi teen vielä kiireessä jotain viimetippaan aatoksi. Tänä vuonna veljen villapusero päätyi vielä tavallistakin kiireemmäksi, koska peukaloni päätti kieltäytyä yhteistyöstä. Mutta voiton puolella ollaan, enää saumojen ompelua ja lankojen päättelyä.
Ostettavien lahjojen kanssa mulla tahtoo karata mopo käsistä joka vuosi. Rakastan nettikauppashoppailua, ja antaminen on ihanaa <3

9. Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan? Ei. Asutaan kerrostalossa, ja koska parvekkeella ei ole töpseliä, ei olla haluttu ruveta taiteilemaan piuhoja ovenvälistä.
Kynttilät riittävät.

10. Joulu oman perheen kanssa vai isommalla porukalla? Oman suvun kanssa. Eli me kolme, minun vanhempani, sisarukseni sekä isosiskoni koira tekee yhteensä tekee kahdeksan persoonaa ja yksi persoonallisuus. Yleensä lisäksi äitini äiti, tätini ja kaksi serkkuani. Parhaimmillaan pöydän ääreen ahtautuu siis 12 henkeä, sekä tietenkin Arttu pöydän alle. Tämän vuoden kokoonpano on vähän auki, mummoni täytti vast´ikään 99, ja alkaa olla hiukan sekaisin paikoista ja ajoista. Serkkuni ovat molemmat aikuisia, ja saattavat olla töissä tai omissa menoissaan.

11. Onko sinulla joku joululahjatoive?Että saisi maata rauhassa sohvalla kutimen/kirjan/kaukosäätimen kanssa.

12. Paras saamasi joululahja? Vaikea sanoa. Mieleenjääneitä on monta. Amiga, joka oli kova sana kahdeksankymmentäluvun puolella. Hopeinen Kalevala Korun Kuukivi-riipus, jonka kanssa nukuin pitkään. En ollut koskaan omistanut mitään niin arvokasta. My Little Pony, joka sain alle kouluikäisenä. Se oli persikanvärinen, ja kyljessä oli pisaroita. Peili, jonka sain mieheltäni vuosia sitten. Tästä tulisi romaani, jos kirjoittaisin kaikki. 
Kaikenlaiset hemmotteluhoidot ovat ihania, ja mieheni onneksi ostaa lahjakortteja paikalliselle kosmetologille mielellään. *vink vink*

13. Kamalin saamasi joululahja? Kauniisti paketoitu vanupuikkorasia pikkuisen ihmetytti.

14. Kuvaile unelmien joulusi? Aattoaamuna mummolaan, siellä joulupuuro mantelinmetsästyksineen. Sauna ja ruoanlaittoa. Lumiukko telkkarista, kuusenkoristelua ja kikattelua pikkusiskon kanssa, jolla lienee darra edellisillan juhlista. Kävelylenkki, juttelua, vieraiden odottelua. Syömistä ja joulupukin odottamista. Lahjat, illan istumista ja lopulta kotiin, missä kaadumme sänkyyn väsyneinä ja maha täynnä.
Eli käytännössä se, mikä on ollut käytäntönä jo monena jouluna. Mitä sitä hyvää muuttamaan.

15. Mikä on ärsyttävin joululaulu? Melkein kaikki. Ne ovat joko yliuskonnollisia (historiallinen Jeesus syntyi maaliskuussa!) tai hermoillekäyvää hilipatihippania. Viime vuonna työskentelin joulukuun isossa marketissa, ja pakollinen joulukavalkadi keskusradiosta oli saada minut hulluksi. Oikeasti. Vietän mieluumin kuukauden putkeen valitustiskillä kuin kuuntelen 8h/pv nissepolkkaa.

16. Oletko tehnyt jo jouluvalmisteluja tälle vuodelle? Mitä? Leivonta puuttuu vain. Taikinat ovat jääkaapissa odottamassa pikkuleipojaa. Joulusiivousta emme tee, tavallinen viikkosiivous saa riittää lauantaina.

17. Paras joulujuoma? Alkoholiton glögi manteleilla ja rusinoilla.

18. Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan? Oikea! Tosin meillä onkin joululimoviikuna :)

19. Käykö teillä joulupukki? Kyllä. Typykkä on vielä sen verran pieni, ja rakastaa pukin apulaisena oloa.

20. Paras joulumuisto lapsuudestasi? Perhejoulut ylipäätään. Se niiden tunnelma.

21. Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän yöpuvussa? Hienosti. Saunan jälkeen meikataan ja pukeudutaan. Joulupäivä on sitten pyhitetty suklaalle ja collegehaalarille.

22. Peruna, -porkkana, -bataatti vai lanttulaatikko? Peruna. Ja imellettynä. Bataattilaatikkoa en ole edes maistanut.

23. Paras joulusuklaa? Fazerin joulusuklaa, se missä on piparinmuruja ja kuivattuja hedelmiä. En ole hirveästi suklaan perään, mutta tätä on saatava joka joulu.

24. Joulutortut vai piparit? Tortut. Ja kuutorttuja nimenomaan, niihin mahtuu enemmän täytettä kuin tähtitorttuihin :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti