sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Patyka- eli ensikosketukseni vartalonkuorintoihin

Onko teillä koskaan tunnetta, että haluaisitte ottaa voiveitsen ja vain kaapia ja raapia ihoanne jotta kaikki klähmäinen, hikinen ja pölyinen tahmaiho kuoriutuisi pois ja jättäisi jäljelle raikkaan ja hengittävän pinnan.
Minulla oli tänään.
Paljonpuhuttu helle rantautui näillekin kulmille tuoden mukanaan melkein satasen kosteusprosentin. Muun perheen ollessa kesälomareissuilla tahoillaan päätin leikkiä perheenemäntää ja siivota vaatehuoneemme.
Muutaman neliön koppero imee sisälleen kodintekstiilien lisäksi viitisenkymmentä kiloa lankoja, siivousvälineet ja talvivarusteemme. Ynnä ison (siis sen TOSI ison) Ikeakassillisen mieheni kenkiä. Tiedän määrän, koska kassi tukkii tällä hetkellä eteistämme odottaessaa ukon lajittelevan roskiin menevät käyttökengistä....
Kahden päivän urakoinnin jälkeen typykän huoneeseen valikoitui viitisentoista kiloa lankoja, jätesäkillinen 130-140cm talvivaatteita (+1 naisten karvatakki) ja pari ikeakassillista sekalaista kamaa.
Siivoamisesta tulee mukavan aikaansaanut olo, etenkin kun kyseessä on kohde, jonka järjestäminen oikeasti helpottaa elämää.
Hehkutukseni himmeni kuitenkin roimasti rapsutettuani hikipisaraa. Kynsien alta löytynyt musta möhnä ei todellakaan päätynyt julkaistavaksi. Roskat ja pahvit pihalle ja suihkuun->
Ensimmäinen kuurauskerta pesusienellä helpotti hiukan, mutta toinen kierros yleensä kuivaharjaukseen käyttämälläni juuriharjansukulaisella tuntui yhä riittämättömältä.
Hyllynreunalla nököttävä Patykan Marine Crystals Revitalising Body Scrub oli ollut koskematon Jolie-paketin tulosta saakka.

Suosin ennemmin kuivaharjausta tai suihkugeeliä kuorintahanskojen kera, mutta tihnaisen olon ahdistamana tartuin tuubia korkista.
Onneksi tartuin. Suolarakeita ja unikonsiemeniä sisältävä tahna kuorii tehokkaasti jättäen pehmeän ja raikkaan olon.
Pirteä yrttinen tuoksu eroaa raikkaudellaan useimmista luonnonkosmetiikan hajuista, tästä puuttuu täysin tympeä pohja-aromi.
Olo on kevyt, raikas ja .....ilmava, nyt paremman termin puuttuessa.
Tästä tulee hellekaudeksi uusi lemppari ❤

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti