lauantai 21. marraskuuta 2015

Hammasasiaa

Terveiset sairastuvalta.
Normaalin kevyen kenttäflunssan lisäksi viime viikon riesana on ollut ammattitautini eli hauraat hampaat.
Vanhan paikan alle oli tullut reikä, joka näkyi selkeästi hammasluun läpi mustana. Katselin mokomaa iltaisin hammaspesun yhteydessä ja arvelin pärjääväni helmikuun hammaslääkärin tarkastukseen asti.
Kilin kellit.

Vanhempani palasivat jokasyksyiseltä Espanjan reissultaan ja toivat tuliaisina kovia hedelmäkarkkeja. Ajattelematta puraisin väärällä hampalla, jolloin irrota rusahti sekä paikka, kruunu että puolet hampaasta. Ja voitte uskoa, että silloin sattui.
 Kolme päivä kipua, särkylääkekoomaa ja joka-aamuista päivystykseen soittelua. Särkypäivystysajat ovat paikkakunnallamme kiven alla, tai sitten hampaan hajoaminen osui todella huonoon saumaan, sillä jouduin joka aamu jonottamaan lähemmäs puoli tuntia, eikä aikoja tietenkään ollut enää vapaana. Paitsi kerran vastakkaisessa päässä suur-Kouvolaa alueella, johon ei pääse bussilla.
800mg Buranaa ja 1g Panadolia naamaan ja maate odottamaan seuraavaa aamua.
Kun lopulta perjantaina pääsin lekurin penkkiin, meinasi itku päästä pelkästä helpotuksesta. Vuosien jatkuva sokeripöly haurastutti hammaskiilteeni niin pahasti, että reikiintyminen ja hammaseroosio ovat vieneet mut hammaslääkärin operoitavaksi monta kymmentä kertaa. Mutta kertaakaan en ole ollut niin rehellisen helpottunut poran äänestä. Harva asia turruttaa tuskallaan niin pahasti kuin hammassärky. Ja tämän sanoo nainen, jolla on kokemusta niin munuaisaltaantulehduksesta, synnytyksestä kuin liki kuolemaan johtaneesta masennuksesta....

Näppärä, nuori ja sivumennensanoen varsin komea, nimestä päätellen arabitaustainen lääkäri porasi ja kasasi hampaani entisen veroiseksi puolessa tunnissa, pyydellen kovasti huolestuneena anteeksi aiheuttamaansa kipua, ilmeisesti poskilleni karanneiden kyyneleiden säikäyttämänä (jotka eivät johtuneet pelkästä helpotuksesta).
Puudutusaineet toimiva minulla aina huonosti, ja perusteellinen syväporaus vaatii ainakin kaksi piikillistä lääkettä siinä missä helpommin reagoivilla yksi riittää. Hammaslääkärissä kehno vaikutus ei haittaa, koska annostusta on helppo lisätä ja poraaminen on yksinkertaista lopettaa kunnes uusi annos alkaa vaikuttaa. Luomenpoistoleikkauksessa se ei ollut yhtä yksinkertaista, koko Marjoniemen sairaala-alue taisi kuulla kun vaikutus haihtui kesken skalpellin viillon...

Puoli naamaa puuduksissa, leuka sen tuntuisena kuin olisin saanut pesäpallomailasta ja peilikuva pelottavan turvonneena hipsin kauppaan ostamaan uuden hammastahnan ja suuvettä. Kiilteen haurastumisen takia saan helposti reikiä, mitä yritän korreloida huolellisella hampaidenharjauksella sähköhammasharjalla. Tämä taas on aiheuttanut hammaseroosiota ja ikenien vetäytymistä. Niin tai näin, aina väärinpäin...
Sensodynen Pro-Emal on ainoa hammastahna, joka pitää pahimmat vihlomiset kurissa. Suosittelen lämpimästi.
Viime päivinä olen lukenut blogeista useammankin bloggaajan saaneen testiin Listerinen uuden Advanced White-suuveden.

Koska tällä purukalustolla kaikki oljenkorret ovat tärkeitä, otin pullollisen omalla rahallani testiin. Hintaa oli muistaakseni 7,20€ paikalisessa S-marketissa.
Huvin ja postausideoiden puutteessa otin purukalustostani kuvan ennen ensimmäistä käyttökertaa.

 Kuva on järkyttävän keltainen, koska kylppärimme loisteputki on selkeästi keltasävyinen. Se on kuitenkin ainoa paikka asunnossamme, jossa vuorokaudenaika tai keli ei vaikuta valaistukseen, joten muutos on todenmukainen, jos sitä tulee.
Hammasluuni on luonnostaan kellahtava, eikä tupakointi ja kahviaddiktio ole asiaa ainakaan auttanut vuosien mittaan. Jos pelkkä suuvesi saa tämän kaluston valkeaksi, alan vannoa vaikka oikeudessa Listerinen nimeen.
Tosin tuhat ja yksi paikkaa, jotka tietenkin on sävytetty senhetkisen hampaiden sävyn mukaan pitänevät huolen siitä, ettei minulla tulla koskaan näkemään hollywood-hymyä. Mutta ei sellaista osaa kaivata, mitä ei ole koskaan ollut. Ja valkoista hammaslakkaa saa kaupoista erikoistilanteita varten.


 Vaikka en kyllä panisi tuollaista pahakseni. Tseh-tseh lottovoitto...

1 kommentti: